Cortenstaal Buitenhaard

De perfecte buitenhaard die jarenlang mee gaat

Kies voor duurzaam en trendy met Cortenstaal

Cortenstaal is al jaren een trend op buitengebied al zijn de meningen hier wel vaak over verdeeld. Mensen vinden het of he-le-maal fantastisch of 3 keer niks. Bij Sunwood neigen we meer naar het eerste. Wat we met name leuk vinden aan Cortenstaal is dat het met de jaren alleen maar mooier wordt. Normaal gesproken als je iets in de winkel koopt gaat dat alleen maar achteruit. Met een terrashaard van Cortenstaal is het tegenovergestelde waar!

Cortenstaal of COR-TEN

Dit zijn twee schrijfwijzen waarmee exact hetzelfde bedoeld wordt: een metaallegering waar koper aan is toegevoegd. Door de toevoegingen krijgt de corrosie die zich op het staal vormt andere eigenschappen. De corrossie van Cortenstaal vormt als het ware een film over het product heen en roest daardoor niet door. Om die reden zijn zee-containers ook altijd van Cortenstaal gemaakt.

Het Roestproces

Kenmerkend voor Cortenstaal is het roestproces. Anders dan bij normaal koolstofstaal vormt de corrossie van Cortenstaal als het ware een film over het materiaal heen en roest daardoor niet door. Om die reden zijn zee-containers ook altijd van Cortenstaal gemaakt.

Bijzonder geschikt voor maatwerk buitenhaarden

Cortenstaal als natuurlijk materiaal is bijzonder geschikt voor het maken van een buitenhaard op maat. Met natuurlijk bedoelen we dat het metaal verder niet meer bewerkt met een lak of poedercoat. Het nadeel van dergelijke bewerkingen is dat rekening gehouden moet worden met temperaturen die zich in een haard voordoen. Een poedercoating is namelijk helemaal niet bestand tegen de hoge temperaturen die bij een houtgestookte buitenhaard komen kijken. Zwarte kachellak is dan weer geen geschikte lak voor buiten.

Vraag offerte aan

Neem contact op met Marco

Is een buitenhaard van Cortenstaal iets voor jou? Vul het formulier in en Marco stuurt je per e-mail meer informatie.

0