Ontmoet de sfeermakers

Sfeerleverancier en familiebedrijf sinds 1937

Onze historie als ondernemersfamilie gaat twee generaties terug. Marinus Sunderman was in 1937 werkzaam als hoefsmid en begon in 1946 als siersmid in Kampen. Hij maakte smeedwerk zoals kandelaren, kapstokken en lampen. Door zijn toewijding en handvaardigheid en verbeeldingskracht bloeide zijn passie uit tot het ontwerpen en vervaardigen van mooie producten.

Vervolgens kwam Carino Sunderman, de zoon van Marinus, in beeld. Carino stopte met zijn baan en volgde de voetsporen van zijn vader als siersmid. De passie voor vuur had overwonnen. Hij begon in Delft met de nagelaten werktuigen van zijn vader, zoals zijn hamer en aambeeld. Carino uitte zijn creativiteit door het maken van sierraden (van staal), kandelaren, hekwerk, uithangborden, lampen, kapstokken en hang- en sluitwerk voor monumentenzorg.

Na een aantal jaar breidde de smederij zich uit, en ontwikkelde Carino de eerste openhaard genaamd de ‘vuurbol’. Het duurde niet lang totdat het vervaardigen van siersmeedwerk zoals hekwerk volledig wegviel. Carino ging verder als ontwikkelaar van haarden en gasvuren.

Wout Sunderman, de zoon van Carino, liet zich vanaf jonge leeftijd al zien op de werkplaats. Gedurende zijn vakantie hielp hij mee, en vond met name het contact met klanten en de verkoop van producten interessant. In 2008 besloot Wout fulltime in het familiebedrijf te gaan werken, samen met zijn vader. Wout en Carino lanceerden in April 2009 een nieuwe terrashaard onder de merknaam: Sunwood. Een verbastering van de achternaam Sunderman en de achternaam van Carino’s vrouw: Van Turenhout.

Carino Sunderman in de werkplaats

Meet the team

Sunwood Dutch Design

 • Lotte Sunderman
  Lotte Sunderman Administratie
 • Carino Sunderman
  Carino Sunderman Oprichter
 • Obi
  Obi Feel good management
 • Wout Sunderman
  Wout Sunderman Eigenaar, Oprichter

Say hello

Wij staan graag voor je klaar

0