Alles over gasflessen vullen, ruilen, aansluiten

 In Producten

Regelmatig krijgen we verschillende vragen wat betreft de gasfles voor de Sunwood Marino buitenhaard. In deze blogpost zetten we de antwoorden voor je op een rij.

Welk type gasfles is geschikt voor de Marino terrashaard?

Een gasfles met propaangas met een inhoud van maximaal 10,5kg is geschikt voor de Marino buitenhaard.

Hoe kun je achterhalen of een gasfles veilig is?

Koop te allen tijde een verzegelde gasfles. Het is van belang dat de verzegeling niet is verbroken. Door de verzegeling ben je namelijk zeker van een veilige en goed werkende gasfles, gevuld met de juiste hoeveelheid propaangas.

Waar is het mogelijk een veilige gasfles te kopen voor de gashaard?

In de meeste gevallen kun je een gasfles kopen bij een campingwinkel of Intratuin. Daarnaast kun je ook kijken op de website van Primagaz, BeneGas of Antargas voor een dealer bij je in de buurt.

Waar kan ik mijn lege gasfles veilig laten vullen of ruilen?

Je kunt de gasflessen veilig omruilen of veilig laten vullen bij een erkende leverancier of gasvulstation zoals Primagaz, BeneGas of Antargas. Vul de gasfles nooit zelf – en laat de flessen niet vullen met autogas bij een LPG station. Dit is levensgevaarlijk!

Hoe kan ik de gasfles aansluiten op de Marino Buitenhaard?

Sluit de meegeleverde drukregelaar (30 mbar) aan op de gasfles (maximaal toegestane vulling is 10,5 kg) met een goed passende (verstelbare) steeksleutel. Handvast aandraaien is niet voldoende en heeft lekkage met potentieel zeer gevaarlijke situaties tot gevolg. Verwissel de gasfles alleen in een goed geventileerde ruimte en uit de buurt van kaarsen, sigaretten en andere ontstekingsbronnen.

De stap voor het aansluiten van de gasfles is ook vermeldt in de producthandleiding van de Marino buitenhaard.

0
Marino buitenhaard onder terras overkapping