5 vragen aan Juliën van der Zande

 In Mensen

Sinds januari 2016 loopt Juliën van der Zande stage bij Sunwood. Juliën studeert Engineering aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Hij zit nu in zijn 3e jaar en hij gaat volgend jaar beginnen met afstuderen.

Vertel in het kort wat je doet bij Sunwood

“Tijdens mijn stage bij Sunwood ben ik bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten. Zoals nieuwe buitenhaarden en branders.”

Op welk recent project ben je vurig trots?

“De ontwikkeling van nieuwe branders voor Sunwood. Ik ben trots op dit project omdat ik iets heb gemaakt wat op de markt wordt gebracht. Op school is het lastig eindproducten van projecten op de markt te brengen. Het is gaaf dat ik dit proces tijdens mijn stage kan meemaken.”

Wie is jouw ultieme superheld, en waarom?

“Ik heb twee superhelden die mij heel erg inspireren. De eerste is Dieter Rams. Dieter Rams is een Duitse meubelmaker, architect en vormgever. De reden waarom hij mij inspireert is omdat hij héél veel producten maakt die ik mooi vind. Ik kwam er laatst achter dat ik soms producten aanschaf die gebaseerd zijn op het werk van Dieter Rams, zoals dit horloge wat ik heb gekocht.

Mijn tweede superheld is een architect genaamd Frank Lloyd Wright. Zijn projecten zijn ongelofelijk. De manier waarop Frank Lloyd Wright eenheid creëert tussen natuur en zijn ontwerpen vind ik heel bijzonder. Alles klopt wat die man heeft gemaakt.”

Ik zit op een onbewoond Eiland en ik neem mee…

“…een koffer vol gereedschap, een barbecue, een goed gevulde koelbox en een goede rode wijn. Ik maak een huis en een boot met de koffer vol gereedschap. Vervolgens kan ik lekker genieten onder het genot van lekker eten en een wijntje.”

Schrijf een verhaal van zeven woorden

“Een sleutel past op heel veel deuren.”

De volgende keer is…

…Dominique Blok aan de beurt!

0